Mapování sociální služby Dům na půl cesty v Českém Krumlově - Směšná, Alena (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je mapování sociální služby Dům na půl cesty v Českém Krumlově. Teoretická část bakalářské práce obsahuje kapitoly o rodině a výchově dítěte, o mládeži, náhradní rodinné péči a ústavní výchově. V dalších kapitolách je popsána oblast sociálních služeb, jejich definice, právní legislativa, která je upravuje a možné formy jejich poskytování. Závěrečná kapitola pak zahrnuje bližší specifikaci sociální služby Dům na půl cesty. Praktická část je zaměřena na mapování sociální služby Dům na půl cesty v Českém Krumlově za období let 2010-2019. Pro výzkumné šetření byla použita analýza dokumentů a následné kvantitativní zpracování získaných dat.
Mapping of a social services at the halfway house in Český Krumlov
Keywords: rodina; výchova; náhradní výchova; sociální služba; podpora a pomoc; Family; education; alternative education; social service; assistance and support