SPECIFIKA NĚKTERÝCH ČESKÝCH OIKONYM - Vokatá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce jsou některá česká a moravská místní jména. Materiálovým východiskem je vlastní subkorpus oikonym, jež se vyznačují jistými specifiky (např. zdánlivě znějí expresivně). Cílem práce je představit z jazykového hlediska netradiční a neobvyklá místní jména včetně etymologických kořenů jejich sémantiky. Pozornost je věnována také tomu, která motivace pojmenování u těchto oikonym převažuje.
Specifics of some czech oikonyms
Keywords: oikonymum; onomastika; toponomastika; vztahový model; oikonym; onomastics; toponomastics; relational model