Disponibilní peněžní prostředky podniku a jejich zhodnocení při obchodování na finančních trzích - Bartyzalová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje finančním trhům, použití technické analýzy při obchodování na měnových trzích a nalezení optimálního využití vybraných metod technické analýzy pro daný měnový pár. Cílem této práce je analýza možností, přínosů a nedostatků technické analýzy při investování na finančním trhu. Teoretická část vymezuje finanční trhy, jejich činnosti, subjekty a regulace. Hlavní důraz je kladen na charakteristiku obchodování na měnovém trhu Forex. V další části jsou popsány různé metody technické analýzy, zejména některé druhy technických indikátorů. V praktické části jsou aplikovány vybrané indikátory na měnovém páru a jsou porovnány všechny metody. Závěr práce doporučuje ziskové strategie pro investování na měnovém trhu.
Available Funds of the Company and their Evaluation in Trading on Financial Markets
Keywords: Finanční trhy; měnový trh Forex; technická analýza; měnový pár; ruční backtesting; Financial markets; monetary market Forex; technical analysis; currency pair; manual backtesting