Maslowova hierarchie potřeb a její naplňování u zaměstnanců ve vybrané firmě - Šťastný, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá naplňováním Maslowovy pyramidy potřeb ve vybraném podniku, a jak její naplňování ovlivňuje práci a spokojenost zaměstnanců. Hlavním cílem je tedy vyhodnotit, jak se daný podnik drží zásad této motivační teorie a jaké výsledky to firmě přináší. Literární rešerše z tuzemské a zahraniční literatury je obsažena v teoretické části a zabývá se zejména základní terminologií. Znalosti získané z literární rešerše byly využity pro zpracování dotazníkového šetření, kterého se účastnilo 41 respondentů firmy ABC. Nakonec jsou vyhodnoceny hypotézy a doporučení, díky kterým může firma zvýšit motivaci zaměstnanců na základě Maslowovy pyramidy potřeb.
The fulfilling of the Maslow´ s hierarchy of needs in a specific company
Keywords: Maslowova pyramida potřeb; mzda; motivační teorie; potřeby; Maslow´s pyramid of needs; salary; motivational theories; needs