Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavského podhůří - Řezanková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé práce bylo zhodnocení současného stavu cestovního ruchu ve vybrané oblasti Pootaví. Na vybraných lokalitách: Annín, hrad Rabí a zřícenina Prácheň bylo provedeno dotazníkové šetření. Dotazníkovým šetřením bylo provedeno zhodnocení současných návštěvníků. Byla zjišťována image, intenzita pocitů, které návštěvníci zažívají, vnímání lokalit, provozované aktivity a motivace k návštěvě dané oblasti. Na základě provedených výzkumů poptávky a nabídky cestovního ruchu ve vybrané oblasti jsem posoudila možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti.
Tourism and recreation in selected area of Šumava foothills
Keywords: rekreační atraktivity; přírodní atraktivity; kulturně historické atraktivity; ubytovací zařízení; image lokality; předpoklady cestovního ruchu; recreational attractiveness; natural attractiveness; culturally historic attractiveness; accommodation facilities; image of locality; conditions of tourism