Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů - Pojer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé diplomové práce proto bylo zjišťování výskytu biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) ve vybraných druzích zrajících sýrů a sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů v den minimální trvanlivosti a týden po uplynutí této doby.
The occurrence of biologically active amines and polyamines in selected types of ripened cheese
Keywords: Sýr; Biogenní aminy; HPLC; tryptamine; beta-fenylethylamin; tyramin; histamin; putrescin; putrescin; kadaverin; spermin; spermidin; Cheese; Biogenic amines; HPLC; tryptamine; beta-phenylethylamine; tyramine; histamine; putrescine; cadaverine; spermine; spermidine