Komparativní analýza výsledků Wingate testů anaerobní vytrvalosti u hráčů HC Motor České Budějovice v posledních pěti letech - Vlčková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je provedení Wingate testu u mužského "A"týmu HC Motor České Budějovice v posledních pěti letech a následná komparativní analýza výsledků. Výzkumu se zúčastnilo za dobu pěti sezón celkem 239 hráčů "A"týmu HC Motor České Budějovice. Naměřené hodnoty Wingate testu jsme zpracovali do tabulek a grafů a následně je mezi sebou porovnali. V letech 2015, 2016 a 2018 proběhla měření před i po letní přípravě. V letech 2015 a 2018 byly naměřeny vyšší výsledky po letní přípravě. Naměřená hodnota maximálního výkonu [Watt/kg] v roce 2015 byla 16,01 Watt/kg, 2016 tato hodnota klesla na 11,90 Watt/kg a 2017 vzrostla na 14,29 Watt/kg. V roce 2018 byla hodnota 15,51 Watt/kg, 2019 14,86 Watt/kg a v roce 2020 se jednalo o 14,85 Watt/kg. Výsledky Wingate testu jsou závislé na osobě kon-dičního trenéra. Zřejmé je to z výsledků, kdy v roce 2016 došlo ke snížení všech hodnot. Tento rok vedl tréninky jiný kondiční trenér než v ostatních letech. V posledních třech letech došlo k relativně stabilním výsledkům. O přípravu se staral jeden kondiční trenér.
Comparative analysis of the results of Wingate test of anaerobic endurance at players of HC Motor České Budejovice in the last five years
Keywords: lední hokej; HC Motor České Budějovice; Wingate test; anaerobní vytrvalost; sport; letní příprava; ice hockey; HC Motor Czech Budweis; Wingate test; anaerobic endurance; sport; summer training