Vztah a souvislost mezi vývojem makroekonomických ukazatelů v ČR a vývojem na kapitálovém trhu v ČR - Pešek, Robert (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo hledání vztahu a souvislosti mezi vývojem makroekonomických ukazatelů a vývojem na kapitálovém trhu v období 2000 - 2005. Podrobné mapování vývoje obou oblastí ve sledovaném období tvoří dílčí cíl práce, ale pro zasazení vývoje těchto oblastí do dlouhodobějšího kontextu bylo nutné věnovat se i stavu před rokem 2000 a naznačit i aktuální a budoucí vývoj. Pro porozumění vývoje ekonomiky ČR bylo také důležité přiblížit vývoj jeho determinujících faktorů. Východiska pro porovnání obou oblastí, které tvoří vlastní cíl práce, nabídla část fundamentální analýzy věnující se analýze na makroekonomické úrovni.
The relationship between macroeconomic indicators development and the development on the capital market in the Czech Republic
Keywords: makroekonomický vývoj; kapitálový trh; hrubý domácí produkt; macroeconomic development; capital market; gross domestic product