Sociální práce v dějinách pastorace v letech 1900-1948 - Hannig, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na vyhledávání článků z uvedeného období. Tyto články obsahují sociální tématiku a jsou dostupné na internetovém portálu Depositum Karlovy Univerzity v sekci Českého katolického duchovenstva. Vyhledané články budou řazeny podle roku vydání od nejstaršího po nejnovější. A následně reflektovány z hlediska současné sociální práce. V čem je rozdíl, v čem se uvedené články shodují. Bakalářská práce obsahuje také články z časopisu Sociální rozhledy, který je také zaměřen na sociální tématiku. Články jsou opět posuzovány z pohledu současné sociální práce v čem jsou shodné, nebo odlišné.
Social Work in the History of Pastoral Care in the period 1900-1948
Keywords: Klíčová slova: sociální práce; paradigmata v sociální práci; zákon o sociálních službách; sociální politika; sociální dávky.; Keywords: social work; paradigms in social work; social services act; social policy; social benefits.