Sebeprezentace uchazeče o zaměstnání písemnou formou před ústním pohovorem - Nekolová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá významem životopisu při hledání zaměstnání a to v období před ústním pohovorem. Tématika je nahlížena z pohledu zaměstnavatele i uchazeče o zaměstnání. V teoretické části jsou vymezeny a vysvětleny klíčové pojmy a je zmapován proces příprav před ústním pohovorem. Dále jsou popsány náležitosti, které by měl životopis obsahovat, přičemž jsou v literatuře sledovány rozdíly těchto doporučení. Praktická část diplomové práce konfrontuje a sleduje teoretické informace na zkoumaném vzorku šedesáti životopisů. Doporučené poznatky jsou porovnávány se skutečnými fakty, na jejichž základě jsou vyvozeny závěry a souhrny konkrétních kategorií i studovaného celku.
Job Applicant's Self-Presentation in Written Form Before an Interview
Keywords: sebeprezentace; životopis; curriculum vitae; résumé; motivační dopis; personální agentura; personalista; úřad práce; self-presentation; biography; curriculum vitae; résumé; cover letter; personal placement service; personnel clerk; employment agency