Syndrom vyhoření u zdravotních sester - Frömlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou, co je to syndrom vyhoření, jak se projevuje a jaká je jeho prevence. Zároveň si klade za cíl představit souvislosti mezi syndromem vyhoření a osobnostními charakteristikami zdravotních sester. V empirické části se práce snaží zachytit rozdíly v míře vyhoření sester na psychiatrii ve srovnání s jinými odděleními a v závěru se snaží tyto odlišnosti vysvětlit.
Burnout syndrome at the nurses
Keywords: Syndrom vyhoření; osobnostní charakteristiky; zdravotní sestra; psychiatrické oddělení; The burnout syndrome; personality characteristics; nurse; psychiatry ward