Finanční vyrovnání v SRN - Kottová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá složitým mechanismem finančního vyrovnání ve Spolkové republice Německo. Jejím cílem je analýza fungování mechanismu na různých úrovních správy federace (úroveň spolková, zemská a obecní). Práce přibližuje aktuální diskusi na téma finančního vyrovnání a mapuje postavení hlavního města Berlína v procesu finančního vyrovnání.
The financial compensation in FRG
Keywords: Spolková republika Německo; Finanční vyrovnání; Komunální finanční vyrovnání; Zemské finanční vyrovnání; Městský stát Berlín; Federal Republic of Germany; Financial compensation; Municipal financial compensation; Financial compensation of the federal states; City-state Berlin