NEOKATECHUMENÁTNÍ CESTA JAKO PERSPEKTIVA NOVÉ EVANGELIZACE - Bernardová, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá Neokatechumenátní Cestou jako perspektivou nové evangelizace. Úvodní část uvádí do souvislostí kritické zhodnocení současné společnosti a Druhý vatikánský koncil reagující na tento stav znovuzavedením katechumenátu. Následuje představení Neokatechumenátní Cesty, legislativní procesy spojené s jejím uznáním ze strany církve a seznámení s jednotlivými etapami duchovní cesty. Další část pojednává o Božím Slovu, Liturgii a Společenství. Závěrečná část práce je věnována plodům této duchovní cesty, laickému apoštolátu, povolání k zasvěcenému životu a seminářům Redemptoris Mater.
The Neocatechumenal Way as the perspective of New Evangelization process
Keywords: Neokatechumenátní Cesta; nová evangelizace; Druhý vatikánský koncil; katechumenát; neokatechumenát; Boží Slovo; Liturgie; Společenství; církev; farnost; katecheze; laický apoštolát; Redemptoris Mater; Neocatechumenal Way; New Evangelization; Second Vatican Council; catechumenate; neocatechumenate; the word of God; Liturgy; Christian community; catechesis; the Catholic Church; parish; laity apostolate; Redemptoris Mater