Vedení porodu rodiček s anamnézou císařského řezu v předchozí graviditě - Piskorzová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce byla zaměřena na vedení porodu rodiček s anamnézou císařského řezu v předchozí graviditě. Byly stanoveny dva cíle. Prvním cílem bylo zjistit, jaký je způsob vedení porodu rodiček, které mají v anamnéze předchozí porod císařským řezem. Druhý cíl byl zaměřen na žádost rodiček o sterilizaci při iterativním císařském řezu. Cíle byly splněny. K cílům byly stanoveny hypotézy. Je předpokládáno vedení porodu rodičky s císařským řezem v anamnéze opět císařským řezem. Tato hypotéza byla výzkumným šetřením potvrzena. Druhá hypotéza předpokládá žádost rodičky o sterilizaci při iterativním císařském řezu. Tato hypotéza nebyla potvrzena. Jednalo se o kvantitativní výzkum, prováděný retrospektivní analýzou dat v perinatologickém centru Nemocnice České Budějovice a.s. v období od 1.1.2004 do 31.12.2008.
Mode of delivery in women with a history of caesarean section
Keywords: Císařský řez; indikace; porod; porodní asistentka; rodička; sterilizace; Caesarean section; delivery; indication; midwife; sterilization; woman in childbed