Rozdíly v edukačním procesu u pacienta s diabetem mellitem u sester v interních a chirurgických oborech - Mičková, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit rozdíly v edukaci pacientů v interních a chirurgických oborech prováděné sestrami na standardních odděleních v Nemocnici České Budějovice, a. s. Teoretická část přibližuje rozsáhlou problematiku onemocnění diabetem mellitem a současný stav v edukaci pacientů s tímto onemocněním. Praktická část ověřuje stanovené hypotézy.
The differences in the teaching of patient with the diabetes mellitus of nurses in the internal and the surgical branches
Keywords: edukace; diabetes mellitus; interna; chirurgie; prevence; pacient; sestra; teaching; the diabetes mellitus; internal medicine; surgical medicine; prevention; patient; nurse