Floristický průzkum povodí potoků Olešenského a Kamenitého severně od Strmilova (Českomoravská vrchovina) - Hochmanová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce shrnuje výsledky dvouletého floristického průzkumu povodí Olešenského a Kamenitého potoka severně od Strmilova. Cílem je charakteristika biotopů, seznam nalezených vyšších rostlin, charakteristika a výskyt chráněných, ohrožených a cenných druhů rostlin. V práci je zpracována i charakteristika sledovaného území.
Vegetation observation in river-basin of Olešenský stream and Kamenitý stream north of village Strmilov (Czech-Moravia Highland)
Keywords: floristický průzkum; floristický průzkum povodí; Olešenský potok; Kamenitý potok; Strmilov; Popelín; Nová Olešná; Česká Olešná; Horní Olešná; Bořetín; rybník Mutina; vegetation observation; vegetation observation in river-basin; Olešenský stream; Kamenitý stream; Strmilov; Popelín; Nová Olešná; Česká Olešná; Horní Olešná; Bořetín; lake Mutina