Analýza zdrojů financování dlouhodobého majetku - finanční a účetní pohled - Jirsáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
V teoretické části popisuji dlouhodobý majetek, jeho rozdělení a vše co obsahuje. V této části popisuji ještě zdroje financování majetku a jejich rozdělení. V praktické části této práce analyzuji vybrané formy financování(úvěry a leasingy) nového majetku společnosti Adorn s. r. o., které jsou na konci práce vyhodnoceny a firmě doporučuji nejvhodnější formu financování nového majetku.
Analysis of the founding sources of fixed assets - financial and accounting perspective
Keywords: dlouhodobý majetek; zdroje financování; nejvhodnější forma; long - term assets; sources for financing; the most appropriate form