Analýza vlivů působících na reprodukci prasnic - Brázdová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat reprodukční ukazatele prasnic, tj. plodnost a mléčnost prasnic a vlivy na ně působící. Na reprodukci se podílí zejména plemenná příslušnost a heteroze, věk a hmotnost prasnic, velikost a pořadí vrhu, délka mezidobí, heritabilita, individualita kance, výživa, krmení, ustájení aj. Těmito vlivy se práce zabývá a objasňuje je. V práci jsou popsána i mateřská plemena prasat, u nichž se reprodukční vlastnosti sledují. Dále je v práci věnována pozornost metodám řízené reprodukce.
Analysis of influences on reproduction of sows
Keywords: prasnice; plodnost; mléčnost; řízená reprodukce; sow; fertility; lactation performance; controlled reproduction