Chataření v okolí Vodní nádrže Hněvkovice, Kořensko a horní Orlík - územní struktura, rozvojové problémy a jejich řešení - Maximova, Karina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje zejména na rozvojové problémy chataření v okolí vodní nádrže Hněvkovice, Kořensko, horní Orlík. Nejprve je zde část věnovaná literatuře o druhém bydlení a zejména chataření. Součástí práce je terénní mapování chatových osad v řešeném území a jejich typizace. Při terénním mapování bylo uskutečněno dotazování chatařů na problémy vyskytující se v chatových osadách. Na základě tohoto průzkumu, řízených rozhovorů s chataři a představiteli veřejné správy v řešeném území byly identifikovány problémy jednotlivých chatových osad a byly navrženy možné způsoby řešení některých problémů.
Recreation in cabins around Hněvkovice, Kořensko and upper Orlík dams - territorial structure, development problems and their solutions.
Keywords: geografie rekreace; individuální rekreace; druhé bydlení; chataření; územní rozvoj; vodní nádrž Hněvkovice; geography of tourism; individual recreation; second homes; recreation in cabins; development of teritory; Hněvkovice dam