Kytara jako fenomén trávení volného času - Lichka, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá fenoménem hry na kytaru. Z hlediska tématu kytary přináší pohled do historie tohoto strunného nástroje, jeho technickou specifikaci a možnosti rozdělení do kategorií podle různých možností diferenciaci. Z pohledu metodiky hry přináší přehled stylů hry a správného držení těla a nástroje. Také představuje jednotlivé možnosti výuky hry na kytaru.
Guitar as a phenomenon of leisure
Keywords: kytara; hra na kytaru; historie kytary; fenomén hry na kytaru; volný čas; hudební nástroj; guitar; play the guitar; guitar history; the phenomenon of playing the guitar; leisure time; musical instrument