Nemovitost jako vhodná investice - Škodová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je posouzení vhodnosti investičních příležitostí v současné ekonomické situaci a jejich komparace s investicí do nemovitosti jako zdroje budoucích příjmů. Dále je součástí práce sledování možností financování nemovitosti v komparaci s výnosem a zhodnocení závislostí mezi ekonomickými faktory a cenami nemovitostí na realitním trhu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá úvodem do problematiky investičních produktů, kdy popisuje základní charakteristiky jednotlivých produktů. Dále jsou představeny základní pojmy týkající se nemovitostí, vysvětleny náklady související s nemovitostmi a také různé způsoby investic do nemovitostí a možnosti jejich financování. Praktická část je zaměřena srovnání výnosnosti investice do nemovitostí a do finančních produktů. Provedena je také analýza závislosti cen nemovitostí na ekonomických faktorech.
The Real Estate As Prosperous Investment
Keywords: nemovitost; pronájem; investiční produkty; Real Estate; Rental; Investment Products