Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku - Procházková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá studiem úrovně výživy v daném zemědělském podniku a faktorů, které ovlivňují mléčnou produkci. V provozních podmínkách je hodnocena kvalita objemných krmiv a složení krmných diet ve vztahu k zabezpečení potřeby živin a energie pro požadovanou produkci, a vzhledem k doporučeným hodnotám. Je posuzována technika krmení, technologie ustájení a hygiena získávání mléka. V práci je vyobrazena produkce dojnic a zdravotní stránka chovu v průběhu jednoho roku. V závěru práce je provedeno vyhodnocení základních ekonomických ukazatelů výroby mléka.
Analysis the level of nutrition of a particular company
Keywords: výživa dojnic; krmná dávka; technika krmení; náklady; dairy cows nutrition; feed ration; feeding technique; costs