Investice do vybrané kryptoměny - Žižka, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce představuje základní pilíře kryptoměn, jako je historie a postupný vývoj, jaké algoritmy Bitcoin používá a jeho funkce, a také představuje hlavní podstatu tohoto odvětví. Tato práce představuje možnosti využití kryptoměn, jako je získávání, prodej, zhodnocování a zdanění Bitcoinu, jeho podmínky zdanění a možnosti úschovy, jeho využití jako platební metody. Součástí je zároveň také analýza možností a podmínek nákupu a prodeje vybrané kryptoměny. Dále se zabývá výpočtem výnosů a roční výnosnosti investice do kryptoměny po dobu 8 let, a zahrnuje také průzkum povědomí lidí o této problematice. Závěrem této práce je provedeno vícekriteriální rozhodování pro výběr vhodné směnárny a kryptoměny pro investici.
Investment in selected Cryptocurrency
Keywords: kryptoměny; Bitcoin; investice; těžba; technologie; cryptocurrencies; bitcoin; investment; mining; technology