Faktory ovlivňující spokojenost v dlouhodobých partnerských vztazích - Fragnerová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem spokojenosti v dlouhodobých partnerských vztazích, konkrétně dílčími faktory, které ji ovlivňují. Identifikovali jsme návyky a vzorce chování, které spokojené páry aplikují v základních oblastech vztahu, zároveň jsme se zaměřili na faktory vztahu, které páry považují za nejdůležitější. V práci jsme se soustředili na popis spokojenosti, partnerských vztahů, a také na nejzásadnější výzkumy této problematiky. Součástí práce je smíšený výzkum sestávající z dotazníku spokojenosti a polostrukturovaných rozhovorů se spokojenými páry.
Factors influencing satisfaction in long-term relationships
Keywords: spokojenost v partnerských vztazích; partnerské vztahy; životní spokojenost; partnerská láska; satisfaction in romantic relationships; romantic relationships; life satisfaction; romantic love