Obraz sociálního pracovníka v české a československé kinematografii po roce 1989 a jeho vliv na názor společnosti - Plojharová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na zamyšlení se nad tím, jakou roli v našich životech hrají média, jak nás ovlivňují a lžou nám. Další část je zaměřena na konkrétní lži médií, což je nastíněno skrze zobrazení sociálního pracovníka v kinematografii. Ve výsledku nechybí ani zamyšlení se nad postavením sociálního pracovníka v postmoderní společnosti.
Picture of the social worker in the Czech and Czechoslovak cinematography after 1989 and its influence on the opinion of society
Keywords: média; vliv médií na společnost; kinematografie; sociální pracovník; media; influence of media on society; cinema; social worker