Český spotřebitel a potraviny pocházející z Francie - Brychtová, Eva (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na českého spotřebitele a potraviny pocházející z Francie, tedy potraviny vyrobené na území Francie neboli označováno jako "Ma-de in France". Práce se skládá z teoretické a praktické části, jejíž součástí je i dotazní-kové šetření. Teoretická část se zabývá nákupním chováním spotřebitele, základy nástrojů marketingové komunikace a postoji a preferencemi českých spotřebitelů k zahraničním potravinám a k potravinám francouzským. Praktická část je výsledkem dotazníkového šetření zabývající se povědomím českých spotřebitelů o francouzských potravinách v nabídce českého trhu a nákupními zvyky a preferencemi českých spotřebitelů při naku-pování takových potravin. Dotazník je k dispozici v příloze práce.
Czech Consumer and Food Products originating in France
Keywords: Nákupní chování spotřebitele; faktory ovlivňující nákupní chování; nástroje marketingové komunikace; preference českých spotřebitelů; potraviny z Francie.; Consumer buying behaviour; factors influencing buying behaviour; marketing communication tools; preferences of Czech consumers; French originating food.