Spontánní psané texty na internetu - Soukupová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá komunikací na internetových diskusních fórech. Cílem je pomocí jazykové analýzy jednotlivých diskusí dokázat, že tento druh elektronické komunikace vykazuje rysy mluveného i psaného jazyka, a zaznamenat rysy psanosti, jež si tyto komunikáty zachovávají. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena teoreticky a zabývá se teoretickými poznatky, které se týkají dané problematiky. Hlavní pozornost je věnována praktické části. Jedná se o rozbor jazykových prostředků jednotlivých diskusí na úrovni všech jazykových rovin. Práce se také okrajově zabývá pravopisem a tématem diskusí.
Spontaneusly produced written texts on the internet