Matematika mimo školní třídu prostřednictvím aplikace MathCityMap - Benešová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce je představit aplikaci MathCityMap a její využití ve výuce. Důraz je při tom kladen na sepětí matematiky s geografií a digitálními technologiemi. Práce ukazuje, že výuka matematiky nemusí být nutně realizována ve školní třídě, ale i v prostoru mimo školu, ve městě, volném terénu či v domácím prostředí. Aplikace se zaměřuje na matematické aspekty různých přírodních a technických objektů. Matematika není chápána jako abstraktní disciplína, naopak se ukazuje její hmatatelnost a praktické využití v životě. To je důležité pro hloubku a trvalost pochopení podstaty matematického učiva. Aplikace je vhodným nástrojem pro několik rozličných výukových metod a přístupů. Aktivity spojené s aplikací jsou ověřeny mou pedagogickou praxí s žáky, učiteli druhého stupně základních škol a budoucími učiteli.
Math outside the classroom with MathCityMap
Matematika mimo školní třídu prostřednictvím aplikace MathCityMap