Možnosti využití rostlin rodu křídlatka (Reynoutria) - Vrbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Ve své práci se zabývám shrnutím informací o možnostech zpracování invazních rostlin rodu křídlatka a možnostmi jejího využití v podmínkách České republiky. Práci jsem rozdělila do několika částí. V první části se zabývám podrobnou charakteristikou konkrétních rostlin rodu křídlatka na území České republiky včetně taxonomického zařazení a rozšíření. V další části se zabývám způsoby využití rostlin rodu křídlatka v několika odvětvích a možnostmi pěstování a zpracování. V závěru navrhuji možnosti eliminace a likvidace planě rostoucích křídlatek s následným užitečným a efektivním využitím velkého množství fytomasy, kterou rostliny křídlatky poskytují.
Possibilities of use of knotweed plants
Keywords: Křídlatka; invazivní rostlina; využití fytomasy; Knotweed; invasive plant; phytomass; use of phytomass