Speciální relaxační a regenerační techniky pro rozvoj zdraví (kryoterapie). - Cymlová, Radka (Jihočeská univerzita, 2009)
Teoretická část mé práce zachycuje množství erudovaných informací o metodě celotělové kryoterapie a shrnuje je v přehledný celek. V praktické části jsou zpracovány a vyhodnoceny výsledky mého praktického šetření, které bylo zaměřeno na zjištění stavu informovanosti o celotělové chladové terapii a to vzhledem k věku, pohlaví, způsobu života a místu bydliště. Díky podkladům a studiím rovněž dokazuje, že celotělovou chladovou terapii lze zařadit mezi léčebné procedury. Tato skutečnost je podložena diskusemi s odborníky a zkušenostmi klientů celotělové kryoterapie. Závěrem předkládá možnosti rozšíření informovanosti o metodě celotělové kryoterapie mezi širokou veřejnost.
Special relaxation and regeneration techniques for health improvement(cryotherapy).
Keywords: Zdraví; celotělová kryoterapie; fyzikální terapie; regenerace; chlad; chladová adaptace; tělesná teplota; relaxace; rehabilitace.; Health; whole-body cryotherapy; physical therapy; regeneration; coldness; cold adaptation; body temperature; relaxation; rehabilitation.