Stopy zmizelého sousedství. Výtvarný projekt pro 1. stupeň ZŠ. - Rutová, Radomíra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce představuje teoretický základ a praktický materiál pro učitele výtvarné výchovy na prvním stupni základní školy. Její podstatou je realizace tématu zmizelých obcí mikroregionu Temelínska v podobě řady výtvarných prací s žáky prvního stupně základní školy. Jednotlivé oblasti tématu jsou nejprve rozvíjeny v teoretické části, která přibližuje obecně zmizelá místa, historii daných obcí a dále se věnuje projektové výuce ve výtvarné výchově. Na teoretickou část navazuje část praktická obsahující konkrétní výtvarnou řadu, ve které jsou zdokumentovány jednotlivé výtvarné lekce. Celá práce je doplněna o obrazové přílohy.
Traces of the disappeared neighborhood. The Art Project for 1st Grade of Elementary School
Keywords: projektová výuka; výtvarná výchova; zmizelé obce; výtvarná řada; project teaching; Art education; disappeared municipalities; art series