Španělská slovní zásoba v oblasti sportu: pozemní hokej - Saiková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá španělskou slovní zásobou z oblasti sportu, konkrétně pozemního hokeje. V teoretické části jsou představeny různé způsoby obohacování slovní zásoby, metafora a novinářský slang. Praktická část je rozdělena do dvou částí. První se zabývá hlubší analýzou několika vybraných podstatných jmen. Druhá část je pak glosářem postihujícím a blíže zkoumajícím typické výrazy tohoto sportu.
Spanish Vocabulary of Sport: Field Hockey
Keywords: pozemní hokej; slovní zásoba; slovní zásoba sportu; slovotvorba; metafora; Field hockey; vocabulary; vocabulary of sport; word-formation; metaphor