Zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu - Andrejková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu ve zvoleném katastrálním území Dolní Třebonín, které se nachází v Jihočeském kraji. Smyslem práce je charakteristika a vyhodnocení katastrálního území v rámci potřeby uskutečnit tato společná zařízení: protierozní opatření pro ochranu zemědělského půdního fondu, opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí a vodohospodářské opatření. Teoretická část této práce je literární rešerše. Tato část vysvětluje základní pojmy jako jsou pozemková úprava, formy pozemkové úpravy, průzkumové práce a společná zařízení. Praktická část popisuje charakteristiku vybraného území, průzkumové práce v daném území a návrh plánu společných zařízení. Výsledky jsou zpracovány v textové a grafické podobě prostřednictvím programu ArcMap 10.0.
Projection of common facilities plan for the complex land consolidation
Keywords: pozemková úprava; průzkumové práce; katastrální území Dolní Třebonín; plán společných zařízení; dopravní systém; územní systém ekologické stability; vodohospodářské opatření; vodní eroze; land treatment; exploration work; cadastral territory of Dolní Třebonín; plan of joint facilities; transport system; territorial system of ecological stability; water management measure; water erosion