Všechno, co jste kdy chtěli vědět o řasách (ale báli jste se zeptat) - Lejsková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem výuky sinic a řas na středních školách v České republice. Teoretická část práce se věnuje porovnání dostupných informací v kurikulárních dokumentech a rozsahu výuky daného tématu na SŠ. Praktická část obsahuje návrhy didaktických materiálů. Byl vytvořen studijní text, prezentace pro vyučující a pracovní listy pro praktickou výuku s prvky badatelsky orientované výuky (BOV) s metodickými listy.
Everything you ever wanted to know about algae (but you were afraid to ask)
Keywords: sinice; řasy; úlohy; studijní materiály; vzdělávání; badatelsky orientovaná výuka; Cyanobacteria; Algae; exercises; study materials; teaching; inquiry-based learning