Technické prostředky využívané Celní správou České republiky k detekci omamných a psychotropních látek. - Veit, František (Jihočeská univerzita, 2008)
Autor v úvodu své práce krátce hodnotí vývoj problematiky užívání a zneužívání omamných a psychotropních látek na našem území a popisuje jednotlivé technické prostředky používané v minulosti a současnosti k jejich vyhledávání a detekci. Cílem práce je vymezení způsobu použití technických prostředků v praxi, vhodnosti jejich použití v konkrétních podmínkách výkonu služby a nové trendy ve vývoji a využití těchto prostředků.
Technical means using by Customs administration of the Czech Republic to detection of narcotic and psychoactive drugs.