Problémy školní zralosti. - Hrubá, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce s názvem Problémy školní zralosti se zabývá problematikou ve vývoji dítěte předškolního věku. V teoretické části přináší bakalářská práce informace o současných pohledech na problematiku školní zralosti z hlediska psychologického, pedagogického a sociálního. Práce charakterizuje motorický, kognitivní, percepční, emoční a sociální vývoj dítěte předškolního věku. Setkáváme se s pojmy školní zralost, školní připravenost, školní nezralost, odklad školní docházky. Praktická část zachycuje výsledky šetření na zvoleném vzorku dětí, které jsou zpracovány v tabulkách. Využívá testy školní zralosti. Jejím obsahem jsou případové studie dětí s odkladem školní docházky.
Problems of school maturity
Keywords: Školní zralost; předškolní věk; školní připravenost; školní nezralost.; School readiness; preschool age; school immaturity.