Vzdělávací počítačová hra, její tvorba a využití při výuce vlastností chemických prvků. - Mácha, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce byla zaměřena na tvorbu a využití vzdělávací počítačové hry při výuce anorganické chemie na ZŠ. Klíčem ke správnému řešení didaktické hry je znalost vlastností prvků IV. A skupiny PSP. Hra má za cíl upevnit nabyté vědomosti získané během klasické výuky. Na hru navazuje sada pracovních listů, jenž rozvíjejí mezipředmětové vztahy. Výzkumná část diplomové práce byla zaměřena na ověření využitelnosti pracovních listů ve výuce chemie na ZŠ.
Educational computer game, its creation and using in teaching properties of elements.
Keywords: Periodická tabulka prvků; pracovní listy; vlastnosti chemických prvků.; Periodic table of elements; worksheets; properties of elements.