Využití projektové metody v mateřské škole pro zrakově postižené - Bejdáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím projektové metody v mateřské škole pro zrakově postižené. V teoretické části bakalářské práce je charakterizována projektová metoda, její historie, znaky, hlavní kroky, klady a nedostatky. Popisuji psychomotorický vývoj dítěte se zrakovým postižením a mateřskou školu pro zrakově postižené. V praktické části je popsán vlastní projekt, vytvořený s dětmi z mateřské školy pro zrakově postižené, jeho průběh a hodnocení.
The application of a project method at the nursery school for the children with eye disorder
Keywords: projektová metoda; motivace; mateřská škola; zrakové postižení; project method; motivation; nursery school; eye disorder