Regionální rozvoj a plošná ochrana souborů lidové architektury v obcích okresu Mělník - Kotoun, Josef (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, do jaké míry památková ochrana vesnických památkových rezervací a zón ovlivňuje rozvoj venkova. Jak vnímají tuto památkovou ochranu sami obyvatelé a zda jim přináší nějaké výhody a nebo nevýhody. Dalším cílem tohoto výzkumu bylo zjistit vztahy mezi obecními úřady a pověřeným památkovým úřadem, který se v tomto případě nacházel ve městě Mělník.
Regional developement and the territorial protection of rural architecture complexes in villages in Mělník district
Keywords: rezervace; zóna; rozvoj; venkov; úřad; Mělník; reservation; developement; countryside; Mělník