Problematika naplnění žánru ve Farsa theologal od Diega Sáncheze de Badajoz - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Předložená bakalářská práce se zabývá naplněním žánru frašky ve hře Farsa theologal od Diega Sáncheze de Badajoz. Nejprve bude charakterizován termín farsa, a bude vymezen jeho obsah a užití v období od počátků španělského divadla. Dále je práce zaměřena na rysy, které byly pro hry žánru frašky v té době typické. Předmětem zájmu druhé části práce bude hledání představených rysů v konkrétním díle z počátků španělského divadla, tedy ve Farsa theologal.
Problems of the genre fulfillment in Farsa theologal by Diego Sánchez de Badajoz
Keywords: Diega Sáncheze de Badajoz; fraška; španělské divadlo; literární žánr; Diega Sáncheze de Badajoz; farce; Spanish theatre; literary genre