Chybovost v písemném projevu u dětí s dysortografií - Staňková, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na studium dysortografie, jedné ze specifických vývojových poruch učení. Teoretická část pojednává o specifických vývojových poruchách učení obecně, dále charakterizuje konkrétní poruchu, dysortografii, z hlediska jejích typů, příčin a projevů, uvádí používané diagnostické metody a reedukační techniky. Dále naznačuje dopady uváděných obtíží do různých oblastí školní práce i každodenního života. Výzkumná část sleduje některé typy chyb a jejich četnost v písemném projevu u dětí s diagnostikovanou dysortografií a u dětí bez této diagnózy.
Error rate in writing at children with dysorthographia
Keywords: dysortografie; písemný projev; problémová slova; četnost chyb; typy chyb; dysorthographia; writing; problem words; error rate; types of errors