Možnosti využívání volného času odsouzenými ve výkonu trestu odnětí svobody - Kohout, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá možnostmi využívání volného času ve věznicích. Volný čas je vyplňován volnočasovými aktivitami, které vycházejí z programů zacházení a jsou specifické pro výkon trestu odnětí svobody. Práce z části popisuje oblasti, do kterých se rozdělují jednotlivé volnočasové aktivity ve věznicích. Jednotlivé volnočasové aktivity jsou specifikovány pro věznici Plzeň. Přibližuje volnočasové aktivity z oblastí pracovních, vzdělávacích, výchovných a zájmových. Práce je teoretického rázu s doplněním rozhovorů s jednotlivými odsouzenými. Rozhovory neslouží jako výzkum, ale snaží se přiblížit využívání a kvalitu volného času z pohledu odsouzených. Z rozhovorů je patrné, že jsou odsouzení s nabízenými aktivitami ve věznici Plzeň spokojeni.
Possibilities of using leisure time by convicts while on duty in prison
Keywords: volný čas ve věznici; programy zacházení; výkon trestu odnětí svobody; volnočasové aktivity ve Věznici Plzeň; profilace věznic; pracovní aktivity; vzdělávací aktivity; speciálně výchovné aktivity; zájmové aktivity; free time in prison; programs of manipulating while on duty in prison; imprisonment; free time acitivities in Pilsen prison; prisons profiling; work acitivities; educational acitivities; special education acitivities; interest acitivities