Postavení privátní značky obchodního řetězce - Studený, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je věnována privátním značkám ve vybraném maloobchodním řetězci na českém trhu. Hlavním cíle práce je zhodnotit postavení privátních značek na základě spotřebitelského vnímání pozice značek. Celá práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje problematiku značek a zaměřuje se hlavně na privátní značky. Praktická část se skládá z marketingového výzkumu, který je proveden elektronickou formou. Na základě výsledků výzkumu byly obchodnímu řetězci navrženy možná doporučení pro rozvoj privátních značek.
Market position of a private label
Keywords: Privátní značka; značka; obchodní řetězec; marketingový výzkum; spotřebitel; zákazník; online marketing; Private label; brand; retail chain; marketing research; consumer; customer; online marketing