Vývoj sociálně nežádoucích jevů v AČR v závislosti na výši finančních prostředků na jejich prevenci - Pölderl, Roman (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením pojmů a forem rizikového chování, příčinami jejich vzniku a preventivními programy pro minimalizaci rizikového chování, které jsou zahrnuty do primární prevence. Teoretická část je věnována porovnání různých náhledů na pojmy a témata rizikového chování, vymezíme jednotlivé formy rizikového chování a taktéž utřídíme příčiny vzniku rizikového chování. V poslední řadě shrneme možnosti preventivních programů. V praktické části je uvedena alokace finančních prostředků z rozpočtu Ministerstva obrany a dále vlastní výzkum zaměřený na zjištění názorů respondentů na preventivní programy prováděné u jejich útvaru.
Occurrence of risky behaviour among the members of the Armed Forces of the Czech Republic and the possibilities of its prevention