Porovnání exploatačních parametrů kotoučových a radličkových podmítačů ve vybraném zemědělském podniku - Procházka, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce je přiblížit možnosti zpracování zemědělské půdy vhodným typem kypřiče. Odborná část práce zachycuje různé typy zpracování půd a seznamuje s druhy kypřičů. Praktická část práce je věnována měření plošné výkonnosti a spotřeby pohonných hmot při přípravě půdy radličkovým a talířovým kypřičem v konkrétních podmínkách zemědělského podniku v České republice. Výsledky měření zhodnocuje a uvádí závěry pro praxi.
Comparison of operating parameters of disc and share stubble cultivators in a selected agricultural enterprise
Keywords: zpracování půdy; příprava půdy; kypřič; kotoučový podmítač; radličkový podmítač; výkonnost; tillage; soil preparation; cultivator; disc cultivator; stubble cultivator; performance