Problematika patologie řeči u dětí na ZŠ - Soldátová, Svatava (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce popisuje problematiku narušení komunikačních schopností, které se nejčastěji vyskytují u dětí. Zabývá se vývojem řeči a poruchami řeči v širším měřítku. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je čerpáno z odborné literatury, která se dané tematice věnuje. Nejprve se práce zaměřuje na ontogenezi řeči a etapy vývoje řeči. Druhá část je zaměřena na obecnou otázku logopedie. Nakonec jsou rozebrány jednotlivé druhy poruch řeči. Praktická část má podobu dotazníkového šetření, ve kterém jsou zkoumány zkušenosti s logopedií a s poruchami řeči u žáků základních škol v Příbrami.
Problems of children speech pathology in primary school
Keywords: řeč; narušená komunikační schopnost; logopedie; fonologie; fonetika; dotazníkové šetření; základní škola; speech; communication disorders; speech therapy; phonology; phonetics; questionnaire survey; primary school