Vliv strukturálních fondů EU na sociálně ekonomický rozvoj Písecka - Kořenová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá popisem a zhodnocením současného stavu píseckého regionu z hlediska čerpání finančních prostředků ze zdrojů Evropské unie. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá problematiku regionální a strukturální politiky EU a ČR. Praktická část se věnuje socioekonomické charakteristicePísecka, na kterou navazuje přehled realizovaných projektů a přijatých dotací. Následuje hodnocení dotazníkového šetření, jehož cílem je zjištění aktuálních potřeb v regionu dle názorové hladiny obyvatel. V závěru této práce jsou uvedeny návrhy rozvoje píseckého regionu a možné zdroje jejich financování.
Influence of EU structural funds to the socio-economic development of Pisek
Keywords: strukturální politika; regionální rozvoj; Evropská unie; projekt; structural policy; regional development; European Union; project