Difamace mezi katolíky a utrakvisty v českých pramenech pozdního středověku - Mužík, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem zájmu předkládané bakalářské práce na téma Difamace mezi katolíky a utrakvisty v českých pramenech pozdního středověku jsou urážky a nadávky používané v náboženských sporech a rozepřích mezi oběma zmíněnými konfesemi v českých zemích druhé poloviny 15. a prvních desetiletí 16. století. Na vybraných pramenech jsou zkoumány způsoby používané difamace se zřetelem na jejich kořeny, vývoj, historické pozadí a difamační význam. Kromě zkoumání samotného fenoménu difamace představuje práce také drobný příspěvek k dějinám náboženských svárů v českých zemích doby poděbradské a jagellonské.
The Defamations between Catholics and Utraquists in the Czech late medieval sources