Využití metod prostorové analýzy dat pro hodnocení intenzity cestovního ruchu na Táborsku - Svobodová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce byla analýza a hodnocení intenzity cestovního ruchu na Táborsku. K tomu bylo potřeba provést základní vymezení řešeného území, zpracování databáze dat, vytvoření přehledu o nabídce produktů cestovního ruchu a zjištění poptávky po těchto produktech. Na tyto analýzy navazuje zkoumání potenciálu území pro využití v cestovním ruchu pomocí programu ArcGIS. Tento rozbor umožní sestavení doporučení pro další vývoj cestovního ruchu navrhnutí možností zlepšení a také případné vytvoření nového produktu pro vybraný segment návštěvníků ve sledovaném území.
Evaluating the tourism potential of the Tábor region, using methods of spatial data analysis
Keywords: Táborsko; produkt cestovního ruchu; turisté; návštěvníci; program ArcGIS; analýza; Tábor region; tourism product; tourists; visitors; program ArcGIS; analysis