Rozdílnost v experimentování užívání drog u mládeže na učilištích a gymnáziích - Hrubá, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce mapuje rozdílnost experimentování a užívání návykových látek na učilišti a gymnáziu. Drogové problematice je věnována velká pozornost, přesto je to úsilí nedostačující. Je za potřebí pozvednout informovanost celé společnost, provádět kvalitní primární prevenci nejen v rodinách, ale hlavně ve školách.
The differences in making experiment sof using drogs by zouny people and relation to type studied school
Keywords: droga; gymnázium; mládež; návyková látka; odborné učiliště; užívání; závislost; drug; gymnasium; teen-agers; habit-forming drug; training college; drug use; dependence on